Iskustvo

Tampon ili čašica? Čašicu ne bi mijenala. Sa tamponima sam stalno imala vaginalne infekcije, puno me bolio trbuh i osjećala sam se „suho“. To bilo strašno. Sa ulošcima sam se osjećala nelagodno i isto sam imala infekcije. Sa čašicom zasada nisam imala infekcije, ugodna je i za sport. Anna, 30 god.

Sa čašicom sam maxsimalno zadovoljna, imam ju već pola godine i ne bih mijenala. Innes, 32 god.

Čašicu imam već 2 godine i nikad se neću vratiti tamponima. Šteta što nisam znala prije da postoji. Kraj je znojenju preko ljeta sa uloškom ili neugodnih osjećaja sa tamponom u vodi. Za mene veliko DA! Jasno mi je da velike korporacije koje proizvode tampone i uloške ne odobravaju čašicu – izgubili bi puno novaca. Ali mislim da bi čašica puno olakšala ženama život i uglavnom štedimo okoliš i svoje novce. Petra, 23 god.

Dugo sam razmišljala dok čašisu nisam kupila ali kupnja se puno isplatila. Sad ni ne osjećam da imam menstruaciju, čak me i manje boli trbuh i leđa. Maria, 19 god.

Imam čašicu par mjeseci. Na početku prvih par dana je bilo malo teško dok se nisam navikla kako ju ispravno uvoditi, ali sretna sam, što nisam odustala. Uštedila sam dosta novaca i ne moram razmišljati koliko imam tampona kod sebe kad izlazim van. Lea, 16 god.

Meni je čašica toliko udobna, nikad nisam procurila! Jednom sam čak i zaboravila da ju imam. Odlična je na moru, kad se kupate nemorate razmišljati du ju trebate promjeniti. Patricia, 28 god.

Sa čašicom imam osjećaj totalne čistoće. Imam dosta silnu menstruaciju tako da sam tampone mijenala svaki put kad sam bila na wc-u. Sa čašicom mi je dosta dva puta na dan – ujutro i navečer. Puno mi je olakšala život. Ružica, 21 god.