Aniball – balončić za lakši porod

79.95 

Aniball je medicinski proizvod namijenjen pripremi prije poroda, prevenciji ozljeda međice i stresne inkontinencije mokraće.

Pažljivo pročitajte upute za uporabu (možete skinuti na ovom linku – Aniball_upute_za_uporabu_HR) i informacije koje se odnose na sigurnu uporabu medicinskog proizvoda. 

ANIBALL je medicinski proizvod za trening svjesne relaksacije (opuštanja) i aktivacije (stezanja) mišića dna zdjelice. Balončić pomaže u lociranju dna zdjelice i određivanju učinkovitih vježbi u kombinaciji s disanjem i značajno pomaže u smanjenju rizika od pucanja ili epiziotomije tijekom poroda te ubrzava oporavak nakon njega.

Aniball nije pomagalo za dilataciju, ne radi se o proširivanju porođajnog kanala prije poroda. Zaista je pomagalo koje pomaže ženi bolje razumjeti svoje tijelo, masirati međicu, vježbati prikladne položaje i naučiti kontrolirati balončić tijekom disanja.

 • Spriječite pucanje i epiziotomiju, olakšajte porod, izbjegavajte inkontinenciju.
 • Steknite sigurnost i svjesnu kontrolu nad mišićima zdjelice.
 • Vježbajte porodne položaje, disanje i tehnike opuštanja.
 • Temeljito testiran za sigurnost; izrađen od biokompatibilnog silikona sigurnog za tijelo.
 • Ne može uzrokovati prijevremeni porod, niti prekomjerno istegnuti mišiće.
 • Može se početi koristiti od završenog 36. tjedna trudnoće.
 • Za vježbanje odvojite otprilike 15‒30 minuta dnevno.
 • Preporučen od strane liječnika i primalja.

Uključeno: Aniball, diskretna putna torba, mjerač, priručnik.

Aniball se proizvodi 100% u EU.

Poštarina je besplatna. Dostava traje 6 – 10 radnih dana.

Na zalihi

Aniball je dokazani trener mišića zdjelice koji značajno smanjuje rizik od puknuća ili epiziotomije te ubrzava oporavak mišića zdjelice nakon poroda. Razvijen od strane žena, Aniball uživa povjerenje više od 200.000 mama diljem svijeta.

Aniball vam pomaže naučiti kako raditi s mišićima zdjelice kako biste spriječili ove ozljede i zaštitili svoje tijelo i novorođenče. Pažljivo osmišljen set vježbi pomaže vam steći svjesnu kontrolu nad mišićima zdjelice, vježbati ispravne položaje tijekom poroda, disanje i tehnike opuštanja.

Sastoji se od:

 1. balončića na napuhavanje
 2. mehaničke pumpe
 3. cijevi
 4. spojnog reduktora
 5. dvosmjernog ventila

Svaki dio je temeljito testiran na sigurnost i funkcionalnost. Proizvođač zadovoljava zahtjeve norme ISO 13485.

Informacije prije vježbanja

 • Pažljivo pročitajte upute! 

Aniball medicinsko pomagalo može se početi koristiti od završenog 36. tjedna trudnoće. Za vježbanje odvojite otprilike 15‒30 minuta dnevno. Navedeno vrijeme i učestalost vježbanja su samo okvirni, svakoj ženi je potrebno individualno vrijeme za pravilno opuštanje.

Na početku vježbanja zauzmite položaj koji Vam najviše odgovara (ležanje na leđima s blago savijenim koljenima, klečanje, ležanje na boku, stajanje, čučanj,…). Porođaj u položaju u kojem se vaše tijelo osjeća najudobnije obično je najsigurniji.

 • Povećavajte veličinu balona samo lagano, postupno, uvijek s poštovanjem prema vlastitom tijelu! Maksimalno 25 cm!!!

Brojevi nisu bitni!

Nije potrebno povećavati veličinu balončića pod svaku cijenu! Nema smisla uspoređivati se s drugim ženama. Uvijek povećavajte broj stiskanja pumpe s poštovanjem prema vlastitom tijelu i nikada ne prolazite kroz bol. Ako vam je veličina balončića neugodna, možete je u bilo kojem trenutku smanjiti pomoću ventila kako biste smanjili njegov volumen.

Umetanje balončića

Zauzmite položaj koji ste odabrali prema prethodnom odlomku. Ostanite mirni i opušteni. Tijekom vježbanja također pokušajte ostati opušteni, bez grčevitog zatezanja mišića vrata, nadlaktica i šaka ili stražnjice. Sposobnost da ostanete mirni i opušteni (ne samo tijekom sljedeće pripremne vježbe, već i tijekom poroda) značajno će pozitivno utjecati na cijeli proces izgona.

Prije umetanja možete napuhati silikonski balončić s 1‒2 pritiska pumpice kako bi balončić imao određeni otpor. Može se umetnuti i potpuno ispuhani balončić. Za udobno i sigurno umetanje preporučamo vlaženje površine balončića isključivo lubrikantima na bazi vode namijenjenih za unutarnju upotrebu vidi ANIGEL. Sada uhvatite balončić za plastični grlić i većim zaobljenim dijelom ga umetnite u rodnicu.

Balončić je već sigurno umetnut u vaginu i ako ne uzrokuje bol ili druge neugodne osjećaje, možete ga početi napuhavati. Za napuhavanje se koristi pumpa s ventilom na kraju cijevi. Tijekom napuhavanja dolazi do povećanja volumena balončića i povećava se pritisak unutar rodnice (taj pritisak uzrokuje balončić koji se naslanja na stijenku rodnice, isteže okolne mišiće i djeluje na područje međice). Sličan pritisak osjećat ćete i tijekom poroda.

Koliko ćete balončić napuhnuti je vrlo individualno. Ipak, tijekom prvog vježbanja budite umjereni i napuhnite balončić s najviše 5 pritisaka (ukupno, uključujući pritiske koje ste radili prije uvođenja). Tijekom sljedećih vježbanja možete postupno povećavati broj pritisaka, ali uvijek morate uzeti u obzir osjećaj vlastitog tijela i nikada ne vježbajte ako osjetite bol.

Ukoliko vam se veličina balončića učini velika i ne udobna, možete ispuhati balončić pomoću ventila i tako smanjiti njegov volumen.

Postupak vježbanja

Ostanite u položaju koji ste odabrali za vježbu.
1. Svjesna kontrola nad kretanjem
Tijekom prvog vježbanja naučite steći kontrolu nad pokretima balončića unutar vagine. Ovdje je neophodna doza svjesnog fokusa i koncentracije na vlastito tijelo. Balončić se može kretati unutar vagine ovisno o aktivnosti mišića vašeg dna zdjelice, može se kretati prema van ili dublje u vaginu. Ako aktivno stegnete mišiće dna zdjelice, balončić će ući dublje, s druge strane ako uspijete svjesno opustiti i olabaviti ove mišiće, balončić će imati priliku krenuti prema van bliže ulazu rodnice. Trening kontroliranog izlaska iz vagine ćete trebati u pripremi za nadolazeći porođaj.

Sada možete isprobati ovu svjesnu kontrolu. Dok izdišete, pokušajte stegnuti balončić pomoću mišića dna zdjelice i osjetite njegovo kretanje (sada bi se trebao pomicati prema unutra dublje u vaginu). Zatim opustite mišiće uz udisaj (osjetite kako se balončić kreće prema van izlazu iz vagine). Važno je da steknete kontrolu nad tim pokretima i shvatite da će samo opušteni mišići zdjelice omogućiti balončiću (jednako kao i djetetu) da se spušta niz porođajni kanal prema van. Cilj ove vježbe još nije potpuno istiskivanje balončića iz vagine. Ponovite cijeli postupak stezanja balončića i pomicanja prema dolje 10 puta.

2. Istiskivanje balončića
Ponovno se opustite i postupno počnite s istiskivanjem umetnutog balončića. Iskoristite ono što ste naučili u prethodnoj vježbi. Udahnuvši opustite mišiće dna zdjelice i zamislite kako balončić izlazi iz vašeg tijela bez nasilnog tiskanja. Cilj vježbe je istisnuti balončić samo uz pomoć daha (točnije udisaja) i svjesnog opuštanja mišića zdjelice.

Kod izdaha pokušajte samo zadržati balončić u položaju u kojem je bio nakon faze udisaja i nemojte ga uvlačiti dublje u vaginu. Sa sljedećim udahom opustite dno zdjelice i ponovno pomaknite balončić malo niže. Sada kontrolirano istiskujete balončić sve dok se međica blago ne napne i umetnuti balončić ne izađe iz rodnice. Balončić ne bi smio prebrzo iskliznuti iz vagine, pa ga je bolje držati za plastični grlić (kao prilikom umetanja). Brzo istiskivanje znači gubitak kontrole i može dovesti do ozljede. Beba će isto biti pridržana tijekom poroda, stoga se nemojte sramiti držati i Aniball.

Pritisak koji svjesno stvarate tijekom cijelog procesa istiskivanja trebao bi dolaziti samo iz područja dna zdjelice. Zatezanje vrata, ramena, šaka, jednako kao i uvlačenje trbuha i stezanje stražnjice nije nepoželjno i ukazuje na nepravilan rad mišića dna zdjelice tijekom procesa istiskivanja. U tom slučaju jako je dobro što ste počeli vježbati i dobili priliku što bolje se pripremiti za porod.

3. Povećavanje balončića
Počeli ste vježbati nakon isteka 36. tjedna trudnoće i sa svakim dodatnim danom vježbanja sve ste bliže terminu poroda. Prikladno je postupno se navikavati na istiskivanje balončića većeg opsega.

Budite oprezni! Nije potrebno pod svaku cijenu povećavati veličinu balončića. Iz kliničkih podataka proizlazi da je za učinkovitu prevenciju porođajne ozljede međice dovoljno postići opseg balončića od 25 cm (otprilike 10 stisaka). Preporučamo da ne prekoračite ovaj opseg kako biste izbjegli ozljede! Ako se bojite povećavanja balončića, ne osjećate se dobro u vezi toga i trenutno vam odgovara manja veličina, nema razloga prisiljavati se na povećanje. Najvažnija je svjesna kontrola kretanja balončića unutar rodnice i privikavanje porođajnog kanala na budući prolazak djeteta. Jednako tako ako istiskivanje većeg balončića uzrokuje bol ili čak osjećate mogućnost ozljede okolnog tkiva, nema razloga povećavati balončić pod svaku cijenu.

Držite se pravila da ćete uvijek vježbati samo u tolikoj mjeri koja je podnošljiva i relativno ugodna za vaše tijelo i vašu psihu. Nikada se nemojte preopterećivati, nikada ne izlažite svoje tijelo boli i ozljedama. Nemojte se uspoređivati s drugim mamama koje su možda u istom razdoblju trudnoće. Svaka od nas je jedinstvena i naša tijela mogu imati u isto vrijeme različite razine hormona potrebne za opuštanje porođajnog kanala i pripremu tkiva.

Za eventualnu provjeru veličine opsega balončića možete upotrijebiti priloženu mjernu traku. Kao što je već rečeno, brojevi nisu vaš cilj! Cilj je zdrava, mirna i pripremljena žena koja zna kontrolirati dno zdjelice na način koji će djetetu omogući lakši prolaz uz minimalno ozljeđivanje vlastitog tijela.

Kontraindikacije

Ne koristite Aniball u sljedećim slučajevima:

 • visokorizična trudnoća
 • bilo koja vaginalna upala (infektivna ili neinfektivna)
 • bilo kakvo vaginalno krvarenje
 • prisutnost kondiloma ili druge infektivne patologije u vagini ili području ulaza u vaginu
 • ozljeda vagine
 • bilo koja upala mjehura
 • prolaps maternice
 • genitalni herpes
 • prekanceroze i tumorske patologije vrata maternice, vagine ili vanjskih spolnih organa
 • tijekom postnatalnog postporođajnog perioda i unutar prvih šest tjedana nakon ginekoloških intervencija i operacija (uključujući lasersko liječenje genitalnih područja)

Molimo vas da se za svaki problem koji se može pojaviti obratite svom liječniku.

Korištenje medicinskog pomagala (balončića) ograničeno je zdravstvenim stanjem trudnice.

Procjena prikladnosti vježbanja i razmatranje eventualnih kontraindikacija trebalo bi biti u dogovoru s primaljom ili liječnikom.

Prilikom poštivanja uputa u letku, sigurno je koristiti Aniball.

U sljedećim slučajevima trebate biti posebno oprezni i posavjetovati se sa svojim liječnikom:

 • prisustvo proširenih vena u vagini i vanjskim genitalijama
 • nisko postavljena posteljica
 • smanjena osjetljivost vagine ili vanjskih genitalija (neurološke bolesti, primjena analgetika, zlouporaba alkohola i droga)
 • nakon liječene vaginalne upale (krhkost vagine i dalje postoji)
 • nakon vaginalne operacije (ožiljci mogu negativno utjecati na elastičnost vagine)
 • lichen sclerosus vanjskih genitalija (kronična kožna bolest)
 • rak u području zdjelice

Upute za uporabu

Dostava i povrat

Poštarina je besplatna. Dostava traje 6 – 10 radnih dana. 

Nudimo produljeni rok od 30 dana za povrat proizvoda. Da bi se povrat mogao izvršiti, proizvod mora biti nekorišten, a kutija još uvijek higijenski zapečaćena. Proizvod nije prikladan za povrat zbog zaštite zdravlja i higijenskih razloga ako je otvoren nakon dostave.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Aniball – balončić za lakši porod”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pronađi svoju menstrualnu čašicu

Rješavanjem kviza pronađi svoju idealnu menstrualnu čašicu na našem webshopu. Ovaj kviz pomoć će ti pronaći odgovarajuću u što kraćem roku. Temeljen je na iskustvima osoba koje su svoju već pronašle, a svrha mu je pomoći ti da pri odabiru ne učiniš greške koje se mogu spriječiti.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša Košarica je praznaNazad u trgovinu