Veliki online izbor menstrualnih čašica

Menča webshop je najveći online izbor menstrualnih čašica i gaćica za svaku ženu u Hrvatskoj. Postepeno i iskustveno dodajemo i uvozimo različite robne marke i trenutno na webshopu svaka žena može pronaći i odabrati čašicu koja joj odgovara.

Svi naši proizvodi

U ponudi imamo menstrualne čašice Yuuki, Me Luna, Merula, Luv Ur Body, LaliCup i menstrualne gaćice australskog brenda Love Luna. Ako ne znate što odabrati, riješite kviz na dnu stranice i pronađite svoju idealnu mensturalnu čašicu.

Kako koristiti mensturalnu čašicu?

Čašicu ili gaćice možete koristiti tijekom cijele noći i pouzdano vas zaštite. Čašica je idealna tijekom putovanja i pogodna je za sve sportove uključujući biciklizam, plivanje, trčanje, skijanje itd. Gaćice su prikladne i za mlade djevojke već od početka menstruacije.

Pronađi svoju menstrualnu čašicu

Rješavanjem kviza pronađi svoju idealnu menstrualnu čašicu na našem webshopu. Ovaj kviz pomoć će ti pronaći odgovarajuću u što kraćem roku. Temeljen je na iskustvima osoba koje su svoju već pronašle, a svrha mu je pomoći ti da pri odabiru ne učiniš greške koje se mogu spriječiti.

Recenzije

Korisnice proizvoda kupljenih na našem webshopu rekle su nam što misle o proizvodima i svom iskustvu. Pročitajte njihove recenzije.

Moje iskustvo s Lali cup, Veličina: XL, boja: crna, Dimenzije: 82 mm (62 mm + stem 30 mm), širina 48 mm, kapacitet 50 ml, Materijal: medicinski silikon, tvrdoća srednja.

Rodila sam carskim rezom, imam srednje jačine vaginalne mišiće, visok cervix (75 mm) i srednju jačinu menstrualnog krvarenja. Zbog visokog cerviksa, teško pronalazim menstrualnu čašicu koja mi odgovara. Čašice kraće duljine su mi premalog kapaciteta i teško ih vadim van. Zbog toga tražim čašice koje su 65 mm i dulje. Na našem tržištu postoji relativno malo menstrualnih čašica za visok cervix. Lali cup veličine L i XL su jedne od njih i prema mojim faktorima, one mi odgovaraju. Uz to, srednje su tvrdoće (u rasponu od 1 do 5 Lali cup su tvrdoće 3) te time odgovaraju velikom broju žena. Stem je duljine 30 mm. Nisam ga još kratila jer mi ne smeta. Zbog velikog kapaciteta izdrži mi 8-12 sati. Razlog kupovine XL je upravo bio kapacitet zbog posla i njena duljina. XL je najdulja čašica na tržištu. Vrlo ju jednostavno umećem koristeći punch down ili C fold.

- MARIJANA DRAGANJAC (Instagram profil)

Od kada koristim čašicu preporodila sam se. Imam Yuuki duginih boja i još sam poslije uzela Merulu za nizak cerviks. Kombiniram njih ovisno o tome koliko mi se cerviks spusti, jer svaku menstruaciju to bude drugačije. Jako mi je jednostavnije sa čašicom, od ujutro do poslije ručka ju uopće ne diram, tek poslijepodne izvadim i ponovo stavim i onda još navečer prije spavanja. Odmah smo se složile, što se tiče postavljanja, koristim punchdown fold. Dva dana prije nego što trebam dobiti menstruaciju, čašicu iskuham i nosim spremnu sa sobom. Za zadnja dva dana ciklusa uzela sam menstrualne gaćice, sa kojima se isto osjećam sigurno i znam da ne mogu procuriti, jer upijaju oko 2 tampona, model za noć i više.

- MONIKA

Odlučila sam se za Me Lunu classic S jer je dosta raširena, lako dostupna, a i htjela sam isprobati čašicu koja nije silikonska. Osim Me Lune, na menca.eu imate u ponudi još nekoliko marki kao yuuki i merulu te razne pizdarije za čašice tipa tablete za sterilizaciju (jer iskuhavanje nije sterilizacija) pa svakako bacite oko. Čašica koju sam ja probala je classic, dakle srednja tvrdoća od ponuđenih i duga je 45 mm bez stema. Ne bi rekla da je premekana, meni se otvorila bez problema i nije mi procurila uz svakodnevne obaveze i sat lagane yoge (imam srednje jake vaginalne mišiće, nisam rađala). Kapacitet S čašice do rupica je 15ml, meni je to dovoljno za 12 sati nošenja. Sve u svemu, meni je ova čašica dobro odradila posao. Lako sam ju umetala i otvorila, nije mi curila, lako sam ju vadila. Odradila je sve ono što ja od čašice očekujem, a to je da zaboravim da imam menstruaciju i da znam da sam sigurna i da me neće dočekati fleka na hlačama kad ustanem.

Hvala Menči.

- ANJA

Ja sam na blef kupila MeLunu jer je bila povoljna pa kao da probam. Imam jako visoko postavljen cerviks, a ona je bila kratka i baš se popela skroz gore. Poslije kupila Lalicup i pre porodila se.

- MARINA

Prva casica mi je bila MeLuna M i moram priznati da smo se dobro slagale al stalno mi je curkala, ko da se nikad nije dobro otvorila. S obzirom na nizi cerviks u kombinaciji sa obilnijom menstruacijom odlucila sam probati sa Merulom. I stvarno ne pusta ni kapi otvori se odmah, ponekad imam osjecaj da bas jako primi "vakum" al prezadovoljna sam, al zadnja 2 dana mi nekako smeta, kao da stisce cudno nekak na mjehur. Tako da u pravilu prva 3 dana koristim Merulu za jaca krvarenja, i zadnja 2 dana MeLunu za slaba krvarenja.

- SVJETLANA

Naručila Merulu i dođe ona meni i ja se šokiram koliko je uživo mala. Na slikama i u videima se činila veća. Ja sam stalno mislila da imam jako nizak cervix, ali sad mislim da imam low a ne very low jer nisam morala odrezat niti jednu ovu stepenicu s Merule. Iako se teško otvara i ni sama ne znam kako je uspijem otvorit, znam samo da koristim C fold iako u uputama preporučuju PD fold. Uglavnom, nakon prvog lošeg iskustva sa Duchesse čašicom iz Mullera, nisam mogla vjerovat kad mi s Merulom nije iscurila doslovno niti jedna kap. Stavila sam uložak za svaki slučaj a on čist kao suza. Kupala sam se s njom u moru, bila na rođendanu, plesala, šetala, spavala... Sve je izdržala ta mala stvarčica. Nosila sam je 12 sati i bila je skoro puna kad sam je izvadila (čini se da ipak nisam bila luda kad sam u testu stavljala da imam obilne menstruacije - Merula inače ima jako velik kapacitet, mislim da najveći od svih čašica, a bude mi puna. Pretpostavljam da bi mi se druge čaše prelijevale i da bi ih češće morala prazniti).

Ps. U nju nije ni kap mora ušla. Konačno je uživanje u ljetu postalo bezbrižno. I da, nemojte se bojati Merule ako ste početnici jer sam i ja. Malo ćete se možda namučiti s otvaranjem, ali jednom kad skužite princip ići će samo od sebe.

- ANDREA

H
I
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica je praznaNazad u trgovinu